dinsdag - 1 december 2020
09:30 - 12:30
Categorieën

Tijdens deze platform-studieochtend gaan we verder waar we 15 september en 27 oktober gebleven zijn.

Deze bijeenkomst was live gepland, maar gezien de ontwikkelingen met het Coronavirus is het een online studieochtend geworden.

Het is nu duidelijk dat de tekst van de CAO in 2020 niet bekend zal zijn. Toch zien we in het land dat er wel al veranderingen worden aangekondigd.  In deze studieochtend  staat de rol van de OR/PVT centraal bij de verdere gevolgen van de nieuwe CAO. Hoe kun je als OR het beste de onderhandelingen over de verschillende regelingen ingaan.  Bijvoorbeeld: werktijdenregeling (jaaruren systematiek).   Hoe bereid je daarop voor? Hoe betrek je de achterban bij de onderhandelingen?

We hebben ook aandacht voor handige weetjes uit de CAO, die je in je voordeel kunt gebruiken als OR/PVT. We zullen de studieochtend afronden met een blik vooruit. Welke veranderingen kunnen jullie in de nabij toekomst verwachten en hoe kan het platform in jullie medezeggenschapswerk daarbij ondersteunen.

Velen geven aan dat een cursus achter het scherm intensief is. Om het aangenaam te maken zullen we veel korte pauzes inlassen en zullen we ook werken met zogenaamde breakout-rooms. Dit maakt het mogelijk om opdrachten te doen in kleine groepen.

Ik adviseer ook om na de ochtend een uur pauze te nemen. Dit uur heb je nodig om de stof te laten bezinken. Zie dat uurtje ook echt als een onderdeel van de cursus.

 

 

 

 

 

Inschrijvingen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Downloads