dinsdag - 28 september 2021
10:00 - 12:00
Categorieën

Onderwerp deze keer:  Hoe haalt OR/PVT meer uit het contact met Raad van Toezicht
Veel leden van het platform vragen mij regelmatig wat ze zich kunnen voorstellen bij de bespreking met de Raad van Toezicht (RVT). Of ze vertellen me dat ze een heel onbevredigende vergadering achter de rug hebben met de RvT. Dit zou toch anders moeten. En ja het kan anders.

Wat weet je als je deze bijeenkomst volgt

  • Wat de WOR zegt over het contact met de RvT (art 24 algemene gang van zaken)
  • Inzicht hoe anderen OR-en en PVT’s  het  contact met de RvT tot nu toe aanpakken
  • Je krijgt ideeën wat wel werkt in de praktijk (en wat je zeker niet moet doen)
  • Hoe belangrijk de voorbereiding is van het art 24 overleg

 

Wat is een gratis online Platformbijeenkomst?
Het is een onlinebijeenkomst van verschillende OR-en en PVT’s. Wat speelt er in de bibliotheeksector, wat voor gevolgen heeft dit voor de medewerkers en voor de  medezeggenschap (OR-en en PVT’s)?  Het uitwisselen en elkaar op de hoogte brengen daar draait het om in dit soort bijeenkomsten. Wat speelt er nu en wat kun je verwachten als OR/PVT in de nabije toekomst.  Door vroegtijdig te weten wat er aan staat te komen kun je snel als OR/ PVT in de startblokken staan.  Een bijeenkomst duurt 2 uur.

Wat is het verschil tussen een gratis online bijeenkomst en een Platformwebinar?
In een Webinar wordt een onderwerp uitgewerkt, bestudeert. Leren staat centraal. Hoe kan een OR/PVT’s een bepaald onderwerp het beste aanpakken. Er is kennisoverdracht en we werken met verschillende werkvormen zodat je het geleerde eigen kunt maken.  Voor een Platformwebinar betaal je een bedrag.  Een PlatformWebinar duurt 3 uur. Tussendoor zijn er korte pauze’s zodat je er je aandacht bij kunt houden en koffie of thee erbij kunt pakken.

Wat zijn de overeenkomsten?
Het is altijd fijn om elkaar (weer) te zien. Medezeggenschapswerk is vaak een uitdaging. We bemoedigen elkaar om ons in te blijven zetten voor een een bibliotheeksector waar het naast het goed verblijven van de verschillende doelgroepen/klanten het ook goed vertoeven is voor de medewerkers. Handige tips en tools, informatie ondersteunen medezeggenschap.

Hoe haal je het meest uit een Platformbijeenkomst?
Je kunt als OR of PVT  van te voren aangeven wat voor jullie van belang is. De kans is groot dat het onderwerp ook bij andere OR-en/ PVT’s speelt en dat we het op de agenda kunnen zetten.  Schroom niet en mail je vraag naar annegret@kgca.nl.

Voor wie?
Alle OR-en en PVT die lid zijn van het platform. Als je nog geen lid bent mag je ook meedoen. Dan bel je ik je naderhand op om te vragen of je ook lid wilt worden. Want samen weten we meer en staan we sterker.

Instructies:
Voor de online bijeenkomst werken we met Microsoft Teams. Een dag voor de bijeenkomst krijg je een link met instructies.

Inschrijvingen


Downloads

Geef een antwoord