donderdag - 20 februari 2020
10:00 - 16:30
Categorieën

Iedere ondernemingsraad heeft recht op de jaarrekening en de begroting, maar wat kun je daarmee? Veel! Uit de jaarrekening kun je  afleiden of jouw organisatie tegen een stootje kan, of er voldoende geld wordt uitgetrokken voor opleiding en bijscholing, of er geld beschikbaar is om een Sociaal Plan bij de reorganisatie te bekostigen. In de begroting kunt je lezen of het een goed of juist een moeilijk jaar wordt.

In de cursus Financiële Informatie behandelen we de basisbegrippen uit deze financiële stukken. Vervolgens gaan we in op de rol en bevoegdheden van de ondernemingsraad met betrekking tot het financieel beleid. Uiteraard wordt daarbij de praktijk niet vergeten: wat kun je met die informatie, zonder een boekhouder te worden? Deze cursus wordt verzorgd door Annegret Sterken en Marcel Karman.  Annegret Sterken heeft jarenlange ervaring in de OR-praktijk in de bibliotheeksector en Marcel Karman kan OR-en wijzen waar ze heel alert op moeten zijn als het gaat om financiële informatie.

Een greep uit het programma:

  • De belangrijkste begrippen rond financiën en hun betekenis
  • De functie en betekenis van begroting en jaarrekening in de beleidscyclus
  • De bevoegdheden en de mogelijkheden van de medezeggenschap
  • Aan de slag met financiële informatie: hoe kun je al die cijfers laten spreken

Deze cursus duurt één dag en kost € 380,– per deelnemer inclusief lunch en koffie/thee gedurende de dag. Het minimum aantal deelnemers is vijf personen.

Inschrijvingen

Dit evenement is volgeboekt.

Downloads

Geef een reactie